Kaj pa otroci?

21-IMG_1374

Pri malih otrocih, ki imajo težave na področju zdravja ali obnašanja, se pogosto izkaže, da so pobrali strahove in slabo voljo od staršev. Manjši ko so otroci, bolj so senzibilni. Rečemo, da so kot gobe, ki posrkajo vse vase. Otročki pa srkajo občutke svojih staršev in imajo lahko zaradi tega težave. Torej je potrebno odpraviti izvor težav. Zato se pogosto  izkaže, da potrebuje terapijo kdo od staršev. Morda celo oba. V tem primeru je potrebno sodelovanje staršev.

Nekaj več o otrokovem prevzemanju občutkov svojih staršev.
Že v nosečnosti je pomembno, da je otrok sprejet od obeh staršev in tudi od starih staršev. Pomembno je tudi, da se partnerja ne prepirata da ni odklonilnih občutkov, če  otrok ni zaželenega spola. Ob te vrste nezadovoljstvu vedno svetujem, naj se sprehodijo po  pediatrični kliniki. Tedaj jim bo takoj jasno, kaj šteje v življenju: Zdrav otrok. Spol ni pomemben.

Zelo travmatično je za otroka v času nosečnosti, če se o njem razmišlja, kot nebodigatreba, se razpravljajo o splavu, ker je nosečnost povsem prekrižala načrte dvema človekoma. Otrokove travme lahko izvirajo tudi od težkega poroda.

Ja, pogosto se te stvari v življenju dogajajo. Življenje ni vedno enostavno. Pomembno pa je, da vemo, da imamo sedaj možnost, da te občutke očistimo s pomočjo terapije in otrok zaživi brez travm.

 

Kako poteka terapija na malem otroku?

Otročki so težko daljši čas pri miru. Zato po predhodnem posvetu s starši delam na daljavo, ko otrok spi. Z večjimi otroki delam kot z odraslimi.

 

KJER JE VELIKA LJUBEZEN, TAM SO VEDNO MOŽNI ČUDEŽI.   W.Carter